perjantai 16. maaliskuuta 2012

Historian havinaa osa 1

No niin, nyt on luotu uusi blogi jossa kerronkin vain ja ainoastaan karvaisista kullanmuruistamme. Päädyin tähän ystäväni lukuisista pyynnöistä ja täällä blogissa pääsevät myös kasvattini esille paremmin. Pieni esittely lienet paikoillaan eli nimeni on Krista Riihelä ja olen täysin hullaantunut näihin ihaniin Australianterriereihin. Kasvattejani löydätte nimellä Reimin. Reimin ausseja on kasvattanut ennen minua Ingrid Mimmi Salo, hän kasvatti myös Howavartteja Reimin nimellä. Oman ensimmäisen aussini sain vuonna 1985 rippilahjaksi. Tämä upea (lue: sisäisesti) aussi oli nimeltään Gallery`s Golden Geisha "Chipsi" punainen pakkaus joka oli kaikkea sitä mitä koiralta voi toivoa (paitsi näyttelykoira Chipsi ei ollut) no, vuodet menivät eteenpäin ja harrastus siinä mukana.
Minulta on monesti pyydetty kertomaan omasta historiastani ja näin nyt sitten ajattelin tehdä.  Eli tuosta yläpuolella olevasta Chipsistä kaikki alkoi. Sääli kun minulla ei ole toimivaa skanneria niin kuvia ei ole nettimuodossa kun muutamia. Vuonna 1997 elämääni saapui komea punainen uros Australiasta eli Tahee Trade In Red "Valtteri" joka olikin kaikkea sitä mitä aussilta toivoin mutta kohtalolla oli muut suunnitelmat ja Valtteri kuolikin aivan liian aikaisin vain 6 vuoden iässä maksasyöpään.
Harmi kun en löytänyt kun tuon yhden kuvan Valtterista joka onkin ollut esillä jo useasti. Mutta Valtteri käänsi historiaa niin että ymmärsin että en voi jatkaa kasvatusta Chipsin linjoilla sillä niin ihana koira kun Chipsi olikin niin ulkonäöllisesti se ei vastannut sitten juurikaan sitä mitä hain. Ajattelin että on parempi aloittaa koirilla jotka ulkoisesti vastaavat enemmän sitä mihin pyrin sillä tämä ihmisen ikä ei olisi riittänyt sukupolvi toisensa jälkeen yrittää korjaamaan niitä virheitä. Minä monesti kummastelenkin kun kuulen että tämä on ihan kiva koira ja niinpä sillä halutaan tehdä pennut ja korjaan sitten niitä vikoja seuraavissa sukupolvissa. Miksi ei voi aloittaa paremmilla koirilla ja edetä niiden kanssa? No anyway, niinpä lopetin vanhan linjan kasvattamisen ja aloitin uusilla. 1998 perheeseeni saapui "Molla" Black Back Jojo (josta en nyt löydä kuvaa, missä kaikki kuvat?) joka tuli ensin sijoitusnartuksi. Molla on aina ollut mieheni Timon koira ja tunne oli molemminpuolinen :D Mola edustikin ulkonäöllisesti pitkälti sitä mitä hain eli hyvät kulmaukset, kauniit terveet liikkeet, riittävän vahva ja miellyttävä luonne sopivalla terrieri boostilla maustettuna. Niinpä tein yhdistelmän (mitä en ollut koskaan aikonut) josta syntyi meidän "Milla" Reimin Sun Moon Stars. Milla on pitkälti sitä mitä hain mutta ei onneksi millään muotoa täydellinen. Täydellistä ei pidä koskaan toivoa sillä sitten ei ole enään mitään mieltä kasvattaa sillä mitä silloin tavoitellaan?
Tässä on rakas Milla pentuna. Jos kaikki menee kuten toivon niin Milla täyttää 13 vuotta toukokuussa. Millasta laitan myös kuvan joka on nuorempana otettu, valitettavasti en nyt muista minävuonna :(
Nyt on pakko lopettaa. Olisi mukava kuulla ajatuksia ja jättäkää tassunjälkenne blogiini. Suraavaan kertaan,
Krista

2 kommenttia:

  1. Ihanaa Krista kun perustit tämän blogin. Minä ilmottaudun välittömästä vakioseuraajaksi :). Ihania kuvia <3!

    VastaaPoista
  2. Hienoa lukea koiristasi :) Ihania kuvia!

    VastaaPoista